Inspiratie week (in Dutch)

“De held in jezelf”

workshop:20190715

Maandag avond 15 t/m zaterdag avond 20 juli 2019

Psychosynthese (Gerda Scholts), intuïtieve dans (Johan Dwarshuis), Psychodrama (Annette Oomen)

Reis mee naar Tsjechië en duik onder in je eigen mythe. Ontdek je kracht en overwin de obstakels op je pad. Vind de held in jezelf, om datgene te doen waar je het diepste naar verlangt!

In een authentieke boerderij met een prachtige workshopruimte, landelijk gelegen in Tsjechië, gaan we met behulp van Pychosynthese, intuïtieve dans en Psycho-drama, dit thema onderzoeken.

Psychosynthese

Psychosynthese is een manier om je meer bewust te worden van de verschillende behoeften in jezelf en wat je eventueel belemmert om voluit te leven. Voor hen die weigeren slaaf te blijven van innerlijke twijfel en emoties. Leer hoe je meer je eigen plek in kunt nemen en voel je geborgen en gesteund in je eigen verhaal. Maak kennis met je eigen bronnen van schoonheid, liefde, kracht en wijsheid, door met ons de reis van de held te gaan maken.  

Tijdens de week gaan we met behulp van geleide visualisaties, gesprekken, schrijven en creatieve oefeningen onszelf nog beter leren kennen. Wat houdt ons tegen en wat nodigt ons diep van binnen uit om ingezet te worden in ons dagelijks leven. Zet een stap in het onbekende en leer vertrouwen op je innerlijke wijsheid.

Docent: Gerda Scholts

In Zaandam coach ik individuele mensen bij hun proces. Ook verzorg ik workshops over Psychosynthese, Familieopstellingen en schrijven bij o.a. La Verna in Amsterdam. Daarnaast ben ik gecertificeerd als emotie-eten coach en EFT-relatie therapeut.

Drama

We gaan d.m.v technieken uit de Psychodrama, op onderzoek uit naar wat onze lievelingsverhalen ons te vertellen hebben en ontdekken zo de betekenis van ons eigen verhaal!

Psychodrama is een mooie methode om zichtbaar te maken wat er zich in het onderbewuste afspeelt.

Situaties worden eerst in beeld gezet, om bewustwording te bevorderen en vervolgens kan er evt. tot actie worden over gegaan. Soms is bewustwording voldoende. Je praat niet over jezelf, maar via actie en het zichtbaar maken van innerlijke beelden creëer je een schouwtoneel voor jezelf. Je bent zelf de toeschouwer, speler en regisseur van je eigen verhaal. De groepsleden zijn je hulpen, die je kunt inzetten om jou verhaal compleet te maken.

Docent: Annette Oomen

Ik ben werkzaam als dramatherapeut binnen een instelling voor verstandelijke beperkten. In 2007 ben ik afgestudeerd aan de Hoge School Utrecht: Creatieve Therapie richting drama.

In oktober twee jaar geleden heb ik de initiële leerperiode aan het instituut voor Psychosynthese Hilversum afgerond. Momenteel volg ik verschillende modulen psychodrama bij het instituut voor psychodrama in Utrecht.

Intuïtieve dans

De intuïtieve dans is een combinatie van muziek, bewegen, ontmoeten, plezier en ontspannen. Er is geen danservaring nodig. Allerlei muziek wordt gebruikt, van Pop tot en met Afrikaanse muziek. Je danst alleen, met z’n tweeën of in een groep. Er worden geen pasjes aangeleerd, wel doet soms de docent een dans voor.

Ook in de dans kun je krachten en je held ontdekken, zowel in de dans met jezelf als met anderen. 

Docent: Johan Dwarshuis

Dit wordt alweer het vierde jaar dat ik een dansworkshop in Tsjechië verzorg. Momenteel ben ik verbonden aan de Biodanza School Amsterdam en volg daar de opleiding tot Biodanza-docent. Ik ben Psychosyntheticus en coach mensen met loopbaan- en levens-vragen. Daarnaast begeleid ik re-integratiekandidaten bij KLM.

Indeling week:

Op maandag 15 juli is er aankomst en ontvangst van 12 tot 17 uur. Om 18 uur vindt de openingsceremonie plaats. Als je eerder wilt komen kan dat in overleg.

De workshop-vijfdaagse begint op dinsdag. Donderdag is vrij en kun je een bezoek  brengen aan het mooie Boheemse stadje Litomyšl, met openbaar vervoer of een half uur fietsen vanaf de boerderij. (Er zijn een paar fietsen aanwezig.) Ook kun je die dag een wandeling maken in de prachtige omgeving rondom het dorpje of gewoon lekker luieren in de hangmat tussen de fruitbomen.

Zaterdagavond 20 juli sluiten we de week af met een afscheidsceremonie.

Overige info

Arthur en zijn vrouw Stefanie zorgen voor alles eromheen. De maaltijden bereiden we met zijn allen.

Kosten

Onkostenbijdrage (6 dagen, ma. t/m zo.) € 495 voor workshops, eten en slapen op de boerderij in meerpersoonskamers, meerpersoonsyurten of in een tent.
Eventueel is er een 2-persoons kamer beschikbaar. Vroegboekkorting t/m 15 maart: € 445.

Aanmelden en vragen

Graag via mail: info@statekuvlachu.com,

Of bel: +31(0)610518364
Details over betaling en handige info over wat je moet meenemen ontvang je bij aanmelding. Je kunt je inschrijven tot 15 juni 2019 maar meld je op tijd aan anders is de cursus misschien vol.

Heb je zin in een weekje er tussen uit, waar je op een ontspannen manier jezelf en de ander beter leert kennen, in een inspirerende en authentieke omgeving? Dan is deze week ideaal.