Statek u Vlachu

You are here:   Home > Events 2018 > Creatieve week 2018 in Tsjechië “Stap in het onbekende”
top
Page
Menu
News

Creatieve week 2018 in Tsjechië “Stap in het onbekende”

workshop:20180722

22 juli - 27 juli 2018

Download de volledige informatie

In een authentieke boerderij met een prachtige workshopruimte, landelijk gelegen in Tsjechië, gaan we aan de slag met het thema: “Stap in het onbekende”. Met behulp van Psychosynthese, intuïtieve dans en drama onderzoeken we wat je tegen komt wanneer je een onbekend gebied betreedt.
Dit kan zijn in de buitenwereld maar ook in je eigen binnenwereld. Wat laat je los, wat neem je mee en welke nieuwe gebieden kun je in jezelf ontdekken? De drie workshops zijn met elkaar door het thema verbonden en maken het voor je mogelijk om het oude en het nieuwe op verschillende niveaus te beleven.
We beginnen de dag met Psychosynthese, gevolgd door drama en ronden de cursusdag af met intuïtieve dans. Tussendoor is er een lange middagpauze waarin je tijd hebt voor ontspanning.

Psychosyntheseworkshop
Psychosynthese is een manier om je meer bewust te worden van de krachten in jezelf en wat je eventueel belemmert om voluit te leven. “Voor hen die weigeren slaaf te blijven van innerlijke twijfel en emoties.” Leer hoe je meer je eigen plek in kunt nemen en voel je geborgen en gesteund door je lange familielijn. Maak kennis met deze bronnen van je afkomst en alle schoonheid, liefde en wijsheid die daarin opgeslagen liggen.
Tijdens de week gaan we met behulp van geleide visualisaties, gesprekken, schrijven en creatieve oefeningen onszelf nog beter leren kennen. Wat houdt ons tegen en wat nodigt ons diep van binnen uit om ingezet te worden in ons dagelijks leven. Zet een stap in het onbekende en leer te vertrouwen op je innerlijke wijsheid.
Docent: Gerda Scholts
Ik ben afgestudeerd Psychosyntheticus en heb sinds 2008 een eigen praktijk in Zaandam. Ook verzorg ik workshops over Psychosynthese bij o.a. La Verna in Amsterdam. Daarnaast coach ik mensen bij emotie-eten en ben ik EFT-relatie therapeut.

Dramaworkshop
We gaan d.m.v. technieken uit de Psychodrama, op onderzoek uit wat er zoal bij komt kijken als je een stap in het onbekende maakt. Psychodrama is een mooie methode om zichtbaar te maken wat er zich in het onderbewuste afspeelt.
Situaties worden eerst in beeld gezet, om bewustwording te bevorderen en vervolgens kan er evt. tot actie worden over gegaan. Soms is bewustwording voldoende. Je praat niet over jezelf, maar via actie en het zichtbaar maken van innerlijke beelden creëer je een schouwtoneel voor jezelf. Je bent zelf de toeschouwer, speler en regisseur van je eigen verhaal. De groepsleden zijn je hulpen, die je kunt inzetten om jou verhaal compleet te maken.
Docent: Annette Oomen
Ik ben werkzaam als dramatherapeut binnen een instelling voor verstandelijke beperkten. In 2007 ben ik afgestudeerd aan de Hoge School Utrecht: Creatieve Therapie richting drama.
In oktober twee jaar geleden heb ik de initiële leerperiode aan het instituut voor Psychosynthese Hilversum afgerond. Momenteel volg ik verschillende modulen psychodrama bij het instituut voor psychodrama in Utrecht.

Dansworkshop
De intuïtieve dans is een combinatie van muziek, bewegen, ontmoeten, plezier en ontspannen. Er is geen danservaring nodig. Allerlei muziek wordt gebruikt, van Pop tot en met Afrikaanse muziek. Je danst alleen, met z’n tweeën of in een groep. Er worden geen pasjes aangeleerd, wel doe ik als docent de oefening voor.
In de dans kun je nieuwe ervaringen beleven, in de ontmoetingen met jezelf of met anderen.
Docent: Johan Dwarshuis
Dit wordt het derde jaar dat ik een dansworkshop in Tsjechië verzorg. Momenteel ben ik verbonden aan de Biodanza School Amsterdam en volg daar de opleiding tot Biodanza-docent. Ik ben Psychosyntheticus, coach mensen met loopbaan- en levens-vragen.

Indeling week
Vanaf zondag 22 juli is aankomst en ontvangst. De creatieve week begint op zondagavond 22 juli om 18.00 met een openingsceremonie. Als je eerder wilt komen kan dat in overleg.
De cursusweek begint op maandag. Woensdag is een vrije dag en is er mogelijkheid om een bezoekje te brengen aan het mooie stadje Litomyšl, een half uur fietsen vanaf de boerderij. (Er zijn een paar fietsen aanwezig.) Ook kun je die dag een wandeling maken in de prachtige omgeving rondom het dorpje of gewoon lekker luieren in de hangmat tussen de fruitbomen.
Vrijdagavond 27 juli sluiten we de week af met een afscheidsceremonie.

Overige info en kosten
Arthur en zijn vrouw Stefanie zorgen voor alles eromheen. De maaltijden bereiden we met zijn allen.
De onkostenbijdragen (6 dagen, zo. t/m za.) zijn EUR 290,00 voor de cursus en EUR 190,00 voor eten en slapen op de boerderij in meerpersoonskamers, meerpersoonsyurten of in een tent.
NB:De cursus is in het kader van persoonlijke ontwikkeling en is geen therapie.
Aanmelden en vragen
Bij Arthur: aglasner@xs4all.nl, tel. 0623640091 Details over betaling, de boerderij, slaapmogelijkheden, reismogelijkheden en wat je nog meer wilt weten ontvang je bij aanmelding. Meld je tijdig aan. Er kunnen maximaal 20 volwassenen aan deze cursusweek deelnemen.

Download de volledige informatie

« prev top next »
top
Page
Menu
News

Upcoming Workshops

Week of creative community experience.
27 April - 4 May 2019

Read more >>


Yoga, Ayurvedic Cooking and Meditation
5 - 10 May 2019

Read more >>


Inspiratie week (in Dutch)
15 - 20 July 2019

Read more >>


A taste of Psychosynthesis
22 - 27 July 2019

Read more >>


Aiki Ongaku- Aikido and Music
29 July - 3 August 2019

Read more >>


My body is my voice
4 - 9 August 2019

Read more >>


Aikido summer seminar
with Zucco Sensei 7th dan
12 augustus - 16 augustus 2019

Read more >>

 

 

 

 

top
Page
Menu
News
top
Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login